Wel de snelheid maar nog geen punten voor van Erp!

mei 01 2018
De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc North-West heeft Ivano van Erp geen punten opgeleverd. De Brabander wist zich op het circuit van Esbjerg zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd. 

In de daarop volgende manches kwam de Ossenaar helaas niet tot scoren. De overwinning ging naar landgenoot Kay de Wolf, hij wist beide manches te winnen op het Deense circuit.
De kwalificatie verloopt helemaal naar wens en Ivano weet zich direct te plaatsen voor de wedstrijden over 20 minuten en twee ronden. In de eerste manche is de start goed maar collega’s die net iets groter en sterker zijn maken het de 65cc Wereld Kampioen direct moeilijk. De Yamaha-rijder kiest eieren voor zijn geld en wordt in het achterveld opgenomen. Daarna werkt hij zich heel knap naar voren en komt zelfs in de punten te rijden. Een klein foutje werpt Ivano van de motor maar gelukkig kan hij snel verder. In zijn gedrevenheid gaat het even later echter opnieuw mis. Hierdoor komt de Alpinestars-geklede crosser niet verder dan een 36e plaats.
De tweede manche begint hetzelfde en de debutant moet in het achterveld aan de wedstrijd beginnen. Het gaat nu duidelijk minder gemakkelijk dan de eerste manche. Ivano weet wel plaatsen goed te maken maar hoger dan de 26e plaats weet hij niet te komen. In de slotfase verliest de scholier nog wat plaatsen en daardoor moet hij tevreden zijn met de 32e plaats.
Volgende keer
Komend weekend gaat de KNMV Dutch Masters of Motocross verder in het Brabantse zand. Dan worden de punten verdeeld op het Circuitpark De Kuilen van Mill.
Uitslagen EMX North-West 85cc #1; Esbjerg, DK:
1e manche
1 Kay de Wolf NL KTM
2 Liam Everts B KTM
3 Tobias Caprani DK KTM
4 Cas Valk NL Yamaha
5 Dave Kooiker NL Yamaha
36 Ivano van Erp NL Yamaha
2e manche
1 Kay de Wolf NL KTM
2 Kay Karssemakers NL KTM
3 Liam Everts B KTM
4 Dave Kooiker NL Yamaha
5 Tomas Pikart CZ KTM
32 Ivano van Erp NL Yamaha

Write a Reply or Comment