Ivano van Erp wint beide manches van het ONK 85cc in Lelystad

april 29 2019

Ivano van Erp van het IVE 432 Yamaha MX Team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Lelystad twee manches weten te winnen. In beide manches moest Ivano een inhaalrace rijden maar hij vocht voor wat hij waard was en kwam in zowel de eerste als de tweede manche nog terug naar een eerste plaats.

Op het perfect geprepareerde circuit wist Ivano in de beginfase van de training de snelste tijd neer te zetten. Echter niet veel later werd zijn tijd verbeterd waardoor Ivano opnieuw het circuit opging om een snelle tijd neer te zetten. Dit lukte want in de laatste ronde van de training zette de Yamaha Europe ondersteunde rijder aan en wist de pole position te pakken.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Ivano niet lekker weg waardoor hij pas op een twaalfde plaats door de eerste bocht kwam. Al snel wist hij een hoop plaatsen goed te maken en dit wist hij gedurende de wedstrijd verder te zetten zodat hij de manche als winnaar af kon sluiten.

Ook in de tweede manche moest Ivano een inhaalrace rijden want ditmaal kwam hij pas op een vijftiende plaats uit de eerste ronde. Met een razend tempo stuurde hij zijn Yamaha steeds verder terug naar voren en met nog vier ronden te gaan nam hij de leiding in de wedstrijd in handen. Dit wist hij vol te houden tot aan de finish en pakte hiermee het maximale aantal punten in Lelystad.

Volgend weekend zal Ivano starten in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel.

Write a Reply or Comment