Ivano van Erp maakt indruk tijdens debuut

februari 26 2018

De spanning tijdens de eerste wedstrijd van het jaar is altijd anders en vooral hoger. Na het behalen van de 65cc Wereldtitel maakt Ivano van Erp in 2018 de overstap naar het 85cc Grote Wielen. De Brabander heeft daarbij ook een drie jarige overeenkomst met Yamaha op zak, er kan dus rustig gewerkt worden aan de toekomst. Het rijden tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in Gemert was goed, het aantal punten had hoger mogen zijn. De overwinning bij organisator MAC Sint Christoffel ging naar Liam Everts, Ivano werd na een moeilijke eerste manche nog 23e in het dagklassement.

In de trainingen lag het circuit er bijzonder glad bij en het was dus zoeken naar grip! Zonder veel problemen wist Ivano zich te kwalificeren voor het hoofdprogramma. De start van de eerste manche is heel goed en Ivano komt als vijfde over de eerste bult. In de eerste ronde verliest hij na een klein foutje een plek maar in de tweede ronde kan hij die terug pakken. Dan is daar even de pechduivel die op de schouder van de Ossenaar plaats neemt. De motor valt stil en het kost behoorlijk wat tijd om de motor weer aan de praat te krijgen. De achtervolging wordt ingezet maar meer dan een 36e plaats zit er niet in voor de Alpinestars-geklede crosser.

In de tweede manche is de start minder goed en gelijk aan de eerste manche verliest hij in de beginfase wat posities. Een collega komt in de problemen waardoor ook Ivano in de remmen moet. Vanaf de 27e plaats werkt de 12-jarige er vervolgens kei hard voor. Hij knokt voor ieder punt en ziet nu zijn inzet gelukkig beloond worden. Met een elfde plaats blijft door SCOTT Motorsport gesteunde nipt buiten de top tien maar wat een knappe wedstrijd!

Volgende keer:
Het KNMV ONK gaat volgende week al verder, dan wordt er gereden op het circuit van MC Boekel.

Uitslagen KNMV ONK 85cc; Gemert, NL:
Dagklassement
1 Liam Everts B KTM 1-2
2 Kay de Wolf NL KTM 4-1
3 Scott Smulders NL KTM 2-3
4 Dave Kooiker NL Yamaha 3-4
5 Cas Valk NL Yamaha 8-5
23 Ivano van Erp NL Yamaha 36-11

Write a Reply or Comment