Ivano van Erp kent tegenslag in thuiswedstrijd bij de Dutch Masters in Oss

april 15 2019

Yamaha Europe-rijder Ivano van Erp heeft een moeilijke thuiswedstrijd gekend bij de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.

Van Erp kwam in de eerste manche strijdend om de zege ten val en blesseerde hierbij zijn schouder waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche ondervind hij veel hinder van zijn blessure maar wist wel op een derde plaats over de finish te komen.

In de tijdtraining op zondagochtend konden er veertig rijders van de 54 rijders een plaats bemachtigen voor de manches. Ondanks dat het erg druk was op de baan wist de Yamaha Europe-rijder op zijn 2Fast Motorsport geprepareerde Yamaha de snelste tijd op de klok te zetten. Dit was een mooie uitgangspositie voor de manches die later op de dag op het programma stonden.

Bij de start van de eerste manche kwam Ivano goed weg en stuurde zijn Yamaha als eerste de Witte Ruysheuvel op. Voor eigen publiek wilde hij graag winnen maar omdat hij in de beginfase te verdedigend ging rijden verloor hij uiteindelijk de koppositie. Ivano vocht terug en zette in de slotfase aan om de koppositie terug te pakken. Hierbij kwam hij samen met de kopman ten val en liep hierbij een schouderblessure op. Met een van pijn vertrokken gezicht verliet hij het circuit en kwam niet tot scoren in de eerste manche.

In de pauze werd zijn schouder bekeken door zijn fysieke trainer Twan van den Heuvel. Omdat Ivano vastbesloten was om van start te gaan werd zijn schouder ingetapet om er zo min mogelijk last van te hebben.

In de tweede manche kon hij in de top vijf aan de wedstrijd beginnen maar al snel was zichtbaar dat hij last had van zijn schouder. Wel wist hij zich nog terug te knokken naar een derde plaats maar vanaf dat moment nam hij geen risico’s meer en finishte als derde.

Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc op het programma in het Belgische Lommel. Het is deze week even afwachten hoe zijn schouder het doet maar bij Hillfit Uden zullen ze er alles aan doen om hem zo fit mogelijk aan de start te krijgen.

Write a Reply or Comment