Ivano van Erp kent succesvol weekend met overwinningen in Lommel en Groesbeek

februari 25 2019

Yamaha Europe-rijder Ivano van Erp heeft een succesvol weekend achter de rug. De rijder uit Oss kwam in twee wedstrijden aan de start en wist beide keren te winnen.

Als voorbereiding op het seizoen kwam Ivano op zaterdag aan de start in de JMS wedstrijd in het Belgische Lommel en nam op zondag deel aan de wintercross in Groesbeek.

Op het zandcircuit van Lommel liet Ivano zien dat hij al vroeg in het seizoen lekker in zijn vel zit. Na het veroveren van de pole position voegde hij er later op de dag twee manchezeges aan toe waarmee hij de dagzege pakte.

Het circuit van Groesbeek is een heel ander circuit dan Lommel. Het heeft een hardere ondergrond met stuiters en verraderlijke knippen. Een foutje is snel gemaakt op een circuit zoals deze maar Ivano had het duidelijk goed naar zijn zin en reed strak.

In de ochtend pakte hij de snelste tijd in de training maar hij bezorgde zichzelf in de eerste manche veel werk toen zijn start mislukte. Vanuit de achterhoede kwam hij op zijn 2Fastmotorsport Yamaha terug naar voren en wist al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Strak rijdend ging hij rond over het circuit en zette de wedstrijd naar zijn hand.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal had Ivano al snel de koppositie in handen. Gecontroleerd rijdend werkte hij zijn wedstrijd af en wist zo ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met vier mancheoverwinningen kan Ivano tevreden terugblikken op zijn weekend. Op zondag 10 maart staat voor de crosser uit Oss de volgende wedstrijd op het programma en dit is de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Emmercompascuum.

Write a Reply or Comment