Ivano van Erp kent moeilijke WK 85cc in Italië

juli 16 2019

Het zat Ivano van Erp van het IvE432 Yamaha team het afgelopen weekend niet mee tijdens het wereldkampioenschap 85cc in het Italiaanse Arco di Trento.

In de vrije training op zaterdag deed Ivano het rustig aan en nam zijn tijd om het circuit in zich op te nemen. Toch kon hij de gehele sessie niet lekker in zijn ritme komen en dat bleek uiteindelijk ook wel in de kwalificatie. Door een technisch probleem was het bijna onmogelijk om een goede tijd op de klok te zetten waardoor hij zich niet rechtstreeks wist te kwalificeren en naar de laatste kans moest.

Tussendoor werd er door 2 Fast Motorsport hard gewerkt om de motor weer tip top voor elkaar te hebben en dit leek gelukt te zijn. Ivano won de herkansing en kon zo toch deelnemen aan de grote wedstrijd op zondag.

Vol zelfvertrouwen begon hij aan de warm up op zondagochtend maar ook toen wilde het niet lukken. Wel zette Ivano een dertiende tijd op de klok, waar hij nog redelijk tevreden mee was.

Ivano was er opgebrand om er het beste van te maken in de eerste manche. Zijn start was niet goed en door een valpartij voor hem moest hij vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Hij probeerde er het beste van te maken maar kwam ten val en kwam hierdoor niet verder dan een zesendertigste plaats.

De start van de tweede manche was beter maar ook nu gooide een valpartij voor hem roet in het eten. Ivano reed zich vast in een gevallen rijder en moest zo vanaf een veertigste plaats aan een opmars beginnen. Hij deed er alles aan om zover mogelijk terug naar voren te komen maar meer dan een 22ste plaats zat er helaas niet in.

Ivano zal nu zijn hoofd leeg gaan maken en zich gaan voorbereiden op de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechië.

Graag willen wij iedereen bedanken voor hun 200% inzet o.a. Noel Saris van 2Fastmotorsport, Gert van Katwijk en Yamaha Europe. Zij hebben er alles aan gedaan om er het beste van te maken, BEDANKT JONGENS!

Write a Reply or Comment