Ivano van Erp heeft podium in zicht!

maart 05 2018

Vorige week moest kwam Ivano van Erp al goed voor de dag tijdens de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 85cc. De Ossenaar bleef nipt buiten de top tien op het circuit van Gemert. In Boekel wist de Yamaha-rijder al een podiumplek in zicht te krijgen. Met een achtste en vierde plaats weet de scholier een vierde plaats in het dagklassement te pakken. De overwinning op ’Circuit Bezuidenhout’ ging naar Kay Karssemakers.

Na een goed verlopen training keek Ivano uit naar de beide wedstrijden die op een goed geprepareerd circuit verreden konden worden. De eerste manche komt de scholier goed uit de startblokken en hij vestigt zich direct in de top tien. Er worden in de eerste ronde twee plaatsen gewonnen en vanaf de eerste ronde tot aan de finishvlag heeft Ivano de achtste plaats stevig in handen. De eerste top tien notering in de 85cc Grote Wielen is een feit voor de 12-jarige crosser.

Als een pijl uit de boog vertrekt de YZ85 wanneer het starthek naar beneden gaat voor de tweede manche. Op een vierde plaats komt de door Airoh gesteunde crosser uit de eerste bocht. Na een ronde weet de top drie een kleine voorsprong te nemen maar Ivano kiest zijn eigen tempo. Heel verstandig want dit tempo kan hij tot aan de finishvlag vast houden. De vierde plaats heeft de Wereld Kampioen 65cc in handen en deze geeft hij niet meer af. Tot vreugde van zijn team wordt hij op deze positie afgevlagd waarna het beroemde vuistje omhoog gaat!

Volgende keer:
Na twee wedstrijden van het KNMV ONK gaan volgende week in Markelo de KNMV Dutch Masters of Motocross beginnen!

Uitslagen KNMV ONK 85cc; Boekel, NL:
Dagklassement
1 Kay Karssemakers NL KTM 3-1
2 Scott Smulders NL KTM 2-2
3 Liam Everts B KTM 4-3
4 Ivano van Erp NL Yamaha 8-4
5 Kyle van Zutphen NL Husqvarna 5-6

Write a Reply or Comment