Eerste ADAC brengt Ivano van Erp direct punten

april 23 2018

In Frustlich Drehna is Ivano van Erp goed aan de ADAC Junior Cup 85cc begonnen. De Brabander wist op het zandcircuit even ten Zuiden van Berlijn vier punten te scoren. De eerste manche werd de Yamaha-rijder zeventiende, later op de middag ging hij even onderuit en moest hij genoegen nemen met de 29e plaats. De overwinning ging naar de Zuid-Afrikaan Camden McLellan.

Op zaterdag wist Ivano zich zonder al te veel problemen te kwalificeren voor de wedstrijden. Er werden vijftig rijders door de organisatie uitgenodigd, de snelste 40 ging tijdens de twee manches met elkaar de strijd aan voor de punten. De eerste manche van het weekend begint niet zo goed voor de Ossenaar die niet lekker uit de start komt. Hij begint buiten de top 30 aan wedstrijd maar kan snel een heerlijk tempo pakken. Hij danst met de YZ85 over de diepe knippen en werkt zich in de eerste helft van de wedstrijd keurig de punten in! Natuurlijk wil de scholier meer en hij blijft knokken waardoor hij als zeventiende over de finish komt.

De tweede manche begint Ivano direct in de punten hij in drie ronden tijd weet hij evenveel plaatsen goed te maken. Bij de aanval op de zestiende plaats gaat het mis. De Alpinestars-gesteunde crosser maakt een foutje en komt hard ten val. Gelukkig kan de achtervolging weer ingezet worden en kan de wedstrijd worden uitgereden. Helaas zit het er deze manche niet in om nog want punten binnen te halen, Ivano wordt 29e.

Volgende keer
De eerste EMX85 Kwalificatie wedstrijd is volgende week in Denemarken. Voor het EMX is Europa in vier delen, per regio worden er kwalificatie wedstrijden verreden en de best tien per regio mogen tijdens de finale in Loket aan de start verschijnen in de strijd om de Europese titel.

ADAC Junior Cup #1; Fürstlich Drehna, D:
1e manche
1 Liam Everts B KTM
2 Camden McLellan Z-A KTM
3 Radek Vetrovsky CZ KTM
4 William Kleemann DK KTM
5 Edvards Bidzans Let Husqvarna
17 Ivano van Erp NL Yamaha

2e manche
1 Camden McLellan Z-A KTM
2 Liam Everts B KTM
3 Radek Vetrovsky CZ KTM
4 William Kleemann DK KTM
5 Edvards Bidzans Let Husqvarna
29 Ivano van Erp NL Yamaha

Write a Reply or Comment