Bikkelhard werken levert zeven punten op

mei 07 2018

Helemaal vlekkeloos verloopt het seizoen van Ivano van Erp nog niet. De 13-jarige crosser kwam tijdens de derde KNMV Dutch Masters of Motocross alleen de tweede manche tot scoren. De Yamaha-rijder wist zeven punten te pakken in het zeer zonnige Mill. Met het scoren in de tweede manche werd de scholier achttiende in het dagklassement. De overwinning ging naar Kay de Wolf, hij won beide manches en vergroot zijn voorsprong in de titelstrijd.

1e manche
In de tijdtraining verkent Ivano het circuit en plaatst hij zich probleemloos voor de wedstrijden later op de middag. Terwijl de zon steeds beter haar werk doet boven het Circuitpark De Kuilen valt het starthek voor de eerste manche. De YZ85 klimt in de ketting en de wedstrijd lijkt goed te beginnen maar in het gedrang komt de Alpinestars-geklede crosser in de problemen. Hij kan een valpartij voorkomen maar komt als 32e uit de eerste ronde. Er worden direct plaatsen goed gemaakt maar even later valt de motor stil en zit deze manche er vroegtijdig op.

2e manche
Gedreven als altijd stapt Ivano later op de middag op de motor op jacht naar de punten. Ook deze keer is het duwen en trekken want gezien het postuur van de Ossenaar niet in zijn voordeel is. Vanaf de 25e plaats in de eerste ronde werkt hij zich heel knap naar voren. Nipt voor het uitgaan van het bordje voor de laatste ronde kan Ivano de veertiende plek overnemen en deze houdt hij in de laatste ronde vast. Dit levert dus zeven punten op in internationaal de zeer hoog aangeschreven KNMV Dutch Masters of Motocross.

Volgende wedstrijd:
Over ruim twee maanden wordt de finale van de  KNMV Dutch Masters of Motocross verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De volgende wedstrijd voor Ivano is de KNMV ONK op Hemelvaartsdag op het circuit van Rhenen.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross #3 85cc; Mill, NL:
1e manche:
1 Kay de Wolf NL KTM
2 Kay Karssemakers NL KTM
3 Dave Kooiker NL Yamaha
4 William Kleemann DK KTM
5 Jack Grayshon GB KTM
DNF Ivano van Erp NL Yamaha

2e manche
1 Kay de Wolf NL KTM
2 Kay Karssemakers NL KTM
3 Dave Kooiker NL Yamaha
4 Scott Smulders NL KTM
5 Jack Grayshon GB KTM
5 Scott Smulders NL KTM
14 Ivano van Erp NL Yamaha

Write a Reply or Comment